Linoleumstrykk - 2017

Uncategorized Jan 06, 2018

Noe av det første jeg fikk prøve da jeg kom ut fra isolat på seinsommeren, var linoleumstrykk.

Jeg var jo ikke voldsomt optimistisk der jeg fikk utlevert en linoleumsplate og skjæreverktøy. Men jeg måtte jo iallefall prøve før jeg kunne si noe. Og jaggu fikk jeg det jo til på et vis også. Det ble et slags ansikt. Ikke det mest imponerende verket, men mitt første linoleumstrykk uten hender, og uansett det første siden barneskolen.

Neste gang våget jeg meg inn på mitt favorittmotiv, et tre uten blader. Og dette andre linoleumstrykket ble jeg faktisk ganske så godt fornøyd med. Det var i tillegg gøy å eksprimentere med trykksverte og papirtyper for å se forskjellige uttrykk basert på det samme trykket.

 

Prøvde så på noe helt annet, og tanken var at det skulle bli hus i en by. Det føltes naturlig å lage et natt-tema ettersom trykket gjør at bakgrunnen blir mørk, iallefall med sort trykksverte som jeg brukte. Og basert på type hender, verktøyet og manglende erfaring ble jeg ganske godt fornøyd. Litt brede streker, men det var det jeg fikk til. Og fortsatt veldig gøy å se hvor mye store forskjeller det kan bli av hvordan man påfører trykksverte og mengden av den.

Det var vel stort sett det jeg lagde av trykk før keramikken og malingen tok meg. Dvs. jeg lagde jo et hode til, det trykte jeg kun i ett eksemplar og har faktisk ikke noe bilde av det før jeg klusset på det med metalltusjer og det ble til Prinsesse Sølvhår, som vist for noen dager siden.

Og da pasientutstillingen åpnet på Sunnaas hadde jeg med de to linoleumstrykkene jeg var mest fornøyd med.

Og du skal vel ikke bort ifra at det lages noen linoleumstrykk her hjemmefra også etterhvert..

Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.