Velkommen februar

 

Januar kom og gikk, men det var mange positive hendelser i denne måneden. USA fikk sin president Joe Biden, og vi er endelig i gang med corona-vaksinering. Det går mot lysere tider, og vi merker at dagene blir lengre for hver dag som går.

Nå kommer februar, og her har du en kalender som du kan bruke for å holde oversikten denne måneden. Bare høyreklikk og last den ned om du vil ha den.

Så gjenstår det å se hva denne måneden vil bringe. En ting er jo sikkert - at jeg passerer et halvt århundre. Hadde jo tenkt å holde stor fest men det blir dessverre ingenting av på grunn av corona.

På onsdag skal jeg holde en ny malekveld hvor vi skal male et spennende maleri sammen. Jeg håper mange har lyst til å være med, og få oppleve litt av den malegleden som jeg har. Malingen har virkelig gitt meg et nytt liv, som du kanskje leste i forrige blogginnlegg.

Maleriet som preger...

Continue Reading...

Hvorfor maler jeg?

Uncategorized Jan 25, 2021

Morsomt

Jeg synes at maling blir morsommere og morsommere jo mere jeg lærer, og jo mer forskjellige ting jeg kan. 

Og sånn er det jo med det meste, ingenting er gøy når man ikke får det til. Men jo mer man mestrer, og jo mere man øver, så blir resultatene bedre og bedre.

Tidligere var jeg overhodet ikke interessert i maling. Jeg malte innimellom, men det var hovedsakelig strikking og hekling som var min greie. Det som er så gøy nå, er jo at det blir så veldig fort resultater. Man kan male et bilde på en kveld hvis man er i siget. 

Jeg føler også at maling blir mere verdsatt. Et bilde som er malt på en kveld kan greit selges for 5000 kr., mens en strikket genser som man har brukt ti kvelder på vil ingen betale 5000 kr. for,  selv om garnet sikkert koster mer enn lerretet.

 

Meditativt

Når jeg kommer inn i malingsprosessen, er det som å komme i sin egen...

Continue Reading...

Endelig 2021

Sjelden har vel et nytt år vært så etterlengtet.
2020 viste seg fra sin verste side, med pandemi og naturkatastrofer i fleng.

Vi går inn i 2021 med håp om at vaksinen skal ta knekken på koronaviruset, og at vi snart skal få klemme hverandre igjen.

Noen av oss har mistet jobben, mens andre har mistet husene sine og alt de eier. Og enda verre er alle som har mistet sine kjære i pandemien, eller savner noen etter at husene plutselig raste sammen og sank ned i grunnen.

Jeg hørte en mann på TV si at 2021 ville bli bedre, for det kunne jo umulig bli verre.

Selv har jeg egentlig hatt et bra år. Vi har jo vært mye hjemme, men midt imellom ugresset i hagen har jeg fått reist mitt eget studio som jeg tror vil gjøre livet mitt så utrolig mye bedre.

Her skal jeg holde på med mine aktiviteter, egen business, kontor og malestudio. Det er ikke så stort, men veldig trivelig.

Så jeg ser...

Continue Reading...

Crazy birds


Har du lyst til å lage festlige påskekort? Da har jeg forslag til kort med artige fugler.

På min FB side «GryHege», så kjører jeg nå kreative inspirasjonsluncher hver dag kl. 13 i en periode. Den 19-20. Mars handlet mine sendinger om å lage crazy fugler av papir som vi maler på, river i stykker før vi limer bitene på et kort og prøver å få det til å ligne en fugl.


OK, det gikk litt fort Her kommer akkurat det samme på en avis:

1. Jeg maler arket/avissiden med akrylmaling som jeg har tynnet ganske mye med vann.

2. Jeg river arket/avisen jeg har malt på i biter som går på det kortet jeg har tenkt å lage (mine kort er ca. 14,5x14,5 cm)

3. Jeg prøver å tenke litt hvordan retning fuglene kan stå, og limer en papirbit på hvert kort. Jeg har laget mine egne kort ut fra farget kartong jeg hadde på lager. Men om du ikke sitter...

Continue Reading...

Kreativitetens vidunderlige verden

Uncategorized Mar 01, 2020

Jeg har alltid vært en kreativ jente, og har prøvd de fleste hobbyer du kan tenke deg. Hobbyene har vært utrolig viktige for meg og mitt motto har vært «En dag uten å skape noe med hendene er en bortkastet dag».

Jeg har alltid hatt mange prosjekter på gang samtidig; noen smykker her, noen halvferdige troll der, masse ferdigklipte mønsterdeler til plagg jeg skal sy, mange strikketøy på gang samtidig og utallige planlagte prosjekter.

 

 

Så skjedde det  det utenkelige, at jeg blir akutt syk - får blodforgiftning, blir liggende i koma 4 uker og må amputere begge hender og føtter.

Ikke nok med det, jeg ble smittet med VRE (bakterie resistent mot antibiotika) og ble liggende på isolat i ett halvt år (!). Iløpet av den tiden var det fullt kaos i hodet. Fra det dypeste mørke hvor jeg bare ønsket å dø, til å ville leve men uten...

Continue Reading...

Få spraymalingen fram fra glemselen!⠀

Uncategorized Feb 29, 2020

Vi trenger egentlig en brødkurv hjemme, så da jeg var på Fretex kom jeg over en kjedelig rottingkurv i grei størrelse til 30 kr. Da jeg kunne forestille meg den i en annen farge ble den med meg hjem.

Vi bestemte oss for en knall rosa farge, tok kurven med oss ut i hagen, og et kvarter etterpå har vi en superfin knallrosa brødkurv.

Og nei, jeg har ikke fått hender igjen, men har en flink assistent som hjelper meg.

Du har kanskje noe hjemme hos deg som du er litt lei, eller som du ville likt å endre farge på. Eller kanskje noe du ville kjøpt, men de har ikke den rette fargen... Da må du tenke deg om en gang ekstra... om den kan spraymales.

Jeg vil ikke bruke spraymaling på noe man spiser direkte av eller som man vil ha i oppvaskmaskinen. Men det meste av pynteting, lysestaker, lamper etc. kan spraymales.

Jeg føler spraymaling nesten er som en godt bevart hemmelighet bare noen få invidde vet om....

Continue Reading...

Foredrag for Aktivitørforbundet i Delta

Uncategorized May 25, 2019

Den 15. mai var jeg så heldig å få ha foredrag for Aktivitørforbundet i Delta

 Det var en super og engasjert gjeng, og det ble kommentert at jeg burde vært pensum på f.eks. Sykepleieutdanningen. 

De hadde egen journalist med seg, og jeg fikk hederlig omtale der

 

Hele reportasjen kan du se her

 

Tusen takk for at jeg fikk komme, og en spesiell takk til Silja som hadde troen, tok kontakt og engasjerte meg.

 

 

Continue Reading...

Notre Dame i brann

Uncategorized Apr 16, 2019

Jeg var like rystet som resten av verden da jeg så på nyhetene i går at Notre Dame var i brann. Bare minutter etter at brannen ble oppdaget var taket helt overtent, og lys lue var en passende beskrivelse.

Det så på et punkt ganske nytteløst ut å kjempe mot flammene med vannslanger.

Jeg har bare vært inne i Notre Dame en gang, men den gjorde stort inntrykk. Så jeg er glad for å se at pengene til gjenoppbygging strømmer på, og at mange av de viktigste kulturskattene inne i katedralen er i god behold.

Antar det var stas for firmaet som fikk det ærefulle oppdraget å restaurere taket på selveste Notre Dame. Men den gleden ble nok snudd etter bare et par uker når kun deres stillas står igjen mens taket er brent opp... mulig det trengs mer enn Ali kaffe for å kurere denne gruffen.

Continue Reading...

New opportunities after losing hands and feet

Uncategorized Mar 20, 2019

First I would like to tell my story in english, as I’ve received several requests for that.

It all started on December 19, 2016, when the worst thing happened.

I got infected with sepsis, and it was only a few hours between being completely normal and lying in the hospital in an induced coma.

Sepsis, also referred to as blood poisoning or septicaemia, is a potentially life-threatening condition, triggered by an infection or injury.

Where I got infected is still under debate, but it most likely started with untreated pneumonia. The bacteria managed to get into my bloodstream and an uncontrolled reaction to the infection led to multi-organ failure. My blood coagulated and blood circulation to several organs, hands and feet stopped.

When the doctor finally woke me up on January 16, after four weeks of lying in coma, I had no knowledge of what had happened to me. The doctor told me I had “slept” for four weeks. I could not believe it. The last I remembered was looking...

Continue Reading...

Prinsessen på haugen

Uncategorized Mar 19, 2019

I dag har jeg malt litt akvarell igjen, mens jeg har grublet litt på innholdet til et onlinekurs med foreløpig arbeidstittel "få en kreativ ryggrad" og som omhandler kreativitet som et ledd i mental trening.

Dagens maleri er "Prinsessen på haugen", 30x40 cm, akvarell og tusj.

Under har jeg en steg for steg beskrivelse på hvordan jeg har malt dette

 

Continue Reading...
1 2 3 4 5
Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.