Julekjole til GMN julaften 2017

Uncategorized Dec 24, 2017

Jeg ville sy meg en kjole til jul, og spesielt etter vi ble invitert til å være med på God Jul Norge, en spesialversjon av God Morgen Norge på selveste julaften

Den lilla ulla er kjøpt på Rainbow tekstil, og flotte Åse Kleveland var også der, og hun kommenterte faktisk den flotte lillafargen.

Jeg begynte på kjolen et par uker før jul. En av assistentene måtte hjelpe meg å klippe stoff etter mine anvisninger, en modifisert versjon av Toni fra Milchmonster. Og da en fotograf fra God Morgen Norge var på hjemmebesøk like etterpå begynte jeg å applikere et par stjerner på forstykket; du kan se det på dette klippet.

Ville ikke ha en helt lilla kjole, så brukte et par andre stoffer på ermene også. Det er brukt grønn ribb på ermene og i halsen. Halsen er jeg forøvrig ikke fornøyd med, skulle hatt en kortere ribb, men hadde ikke ork eller tid til å ta det opp da kjolen var ferdig.

Det tar utrolig mye lengre tid å sy nå enn det gjorde før. Og det aller mest irriterende er at jeg ikke klarer å tre overlocken selv, så det gjorde jeg de dagene jeg hadde assistent. Får ikke hendene inn i maskinen heller for å holde stoffet så jeg har kontroll, så det blir ikke like bra som før, men det går nå heldigvis på et vis.

Jeg ble da ferdig før jul med det første plagget til meg selv etter at jeg mistet hendene.

Her er kjolen i bruk for første gang på God Jul Norge.

Må innrømme det var ekstra stas å møte Finn og Wenche.

Det skulle være fokus hva jeg klarte å lage nå uten hender, så jeg hadde med litt av det jeg har laget etter jeg mistet hendene. Noe er laget på Sunnaas og noe hjemme.

Du kan finne klippet av oss her (om linken ikke virker, så er vi ca 1 time og 19 min ut i julaftensendingen).

Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.