Kreativitetens vidunderlige verden

Uncategorized Mar 01, 2020

Jeg har alltid vært en kreativ jente, og har prøvd de fleste hobbyer du kan tenke deg. Hobbyene har vært utrolig viktige for meg og mitt motto har vært «En dag uten å skape noe med hendene er en bortkastet dag».

Jeg har alltid hatt mange prosjekter på gang samtidig; noen smykker her, noen halvferdige troll der, masse ferdigklipte mønsterdeler til plagg jeg skal sy, mange strikketøy på gang samtidig og utallige planlagte prosjekter.

 

 

Så skjedde det  det utenkelige, at jeg blir akutt syk - får blodforgiftning, blir liggende i koma 4 uker og må amputere begge hender og føtter.

Ikke nok med det, jeg ble smittet med VRE (bakterie resistent mot antibiotika) og ble liggende på isolat i ett halvt år (!). Iløpet av den tiden var det fullt kaos i hodet. Fra det dypeste mørke hvor jeg bare ønsket å dø, til å ville leve men uten å skjønne hvordan jeg skulle klare meg. Tankene kvernet rundt og jeg fikk ikke sove før langt på natt selv med sovepiller. Hodet var som en indisk rundkjøring der tanker kom inn og ut i et voldsomt tempo. Ville jeg klare å flytte hjem, kunne jeg gå på jobb, kjøre bil, gjøre håndarbeid eller reise på tur mm.

Jeg hadde psykolog hver dag på det meste, uten at noe ble klarere av den grunn.

Det var ikke før jeg fikk lov til å holde på med noe kreativt at ting begynte å løsne. Da konsentrerte jeg meg på et annet nivå, og klarte å tenke klart samtidig.

 

Fra jeg klarte å male mine første små bilder over (sterkt inspirert av Snuskebassa), fikk delta på Linoleumstrykk og keramikk, så begynte ting og falle på plass. Jeg klarte å isolere utfordringene og nøste opp hvordan jeg kunne finne en løsning, hvem jeg skulle kontakte etc. Og jeg ordnet opp i en og en ting om gangen.

Jeg kom meg hjem og tilbake på jobb på rekordtid. Og da jeg ble invitert på God Morgen Norge på selveste julaften ett år etter jeg ble syk stilte jeg med kjole jeg hadde sydd selv.

 

 De periodene jeg gjør lite kreativt, er de samme periodene jeg føler meg mindre bra, har dårligere selvtillit og tenker for mye.

Da hjelper det å sette seg med med et lite maleri eller noe annet for å få tankene på riktig spor igjen.

 

 Jeg er temmelig sikker på at det er pga kreativiteten min jeg har klart meg såpass bra som jeg har med proteser på hender og føtter.

Jeg har etterhvert startet som gründer og har holdt massevis av foredrag i hele landet allerede.

Jeg har i den sammenheng også startet mitt eget kurs for å la andre få oppleve den gleden kreativiteten kan gi. Gjennom ett åtte ukers program med forskjellige tema hver uke får deltakerne prøve mange forskjellige teknikker og med det få en klarhet i hva som passer for dem, hvordan de starter, hva de trenger av utstyr, hvordan de gjennomfører og  hva som må til for å evt. ta det videre.

 

 

Mange sier at de ikke er kreative, og at de ikke får til noe kreativt. Men det er misforstått at man må være flink til å tegne for å kunne være kreativ. Det gjelder minst like mye å leke seg med farger, kose seg i prosess og ha det gøy underveis.

Vi kan alltids lage et nytt kunstverk, men tiden får vi jo ikke tilbake. Så det gjelder å alltid passe på å ha det bra. Og ved å la tankene fly mens vi gjør noe kreativt, kan vi få det enda bedre med oss selv.

Om du ikke vet helt hvor du starter så kan du få hjelp.
Og om du vil jobbe med meg, så åpner påmeldingen til nytt kurs 22.mars.

KAN JEG - SÅ KAN DU!

PS! Når du har mange forskjellige utfordringer, så ta gjerne en titt på min strategi for å håndtere alle slags utfordringer her helt gratis 😃

 

Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.