Maling på Sunnaas

Uncategorized Jan 09, 2018

Jeg koste meg litt med maling mens jeg var på Sunnaas. Vi hadde jo en anerkjent kunstner (Ellen Frøysaa) som lærer, og fikk kyndig veiledning til det meste.

Det første jeg begynte med var at jeg hadde lyst til å lage fargeskiller med tape, og fikk blokkert ut en del områder på et bilde. Men jeg sleit litt med å komme videre, manglet både ideer og inspirasjon, så det ble liggende over sommerferien.

Jeg fikk faktisk med meg 3 små lerreter i ferien min som jeg kunne leke meg på. Så den uka jeg var hos foreldrene mine satt jeg og lette etter inspirasjon på nett. Og plutselig så jeg jo Snuskebassa sine fantastiske figurer (søk henne gjerne opp – anbefales). Jeg ble sterkt inspirert, og til tider nesten plagiat… så da ble disse 3 små figurene født.

Tilbake på Sunnaas etter ferien var det fortsatt den litt cartoon-stilen jeg ville male. Bildet jeg hadde begynt på med tape etc. før ferien ble til et rart lite bilde under vann. Har også trykket litt med bobleplast og et isolasjonsrør.

Jeg likte godt det litt crazy med å klatte ivei med bobleplast og andre former. Så nå bestemte jeg meg for å lage noe abstrakt,

Grunnet et lerret i en fin grå/mørke-tone og lekte ivei. Lot maling flyte rundt og tørke. Noe fløt rundt i hverandre. Her er lag på lag med forskjellige teknikker. På et tidspunkt sto teksten “Nede på bunnen i det mørke hav” over hele bildet (fra sangen jeg drev og nynnet på), noe av teksten kan fortsatt skimtes på høyre side av bildet, men mesteparten er malt over. Her er det trykket med skumgummi (Isolasjons-)rør, trykket med bobleplast og biter av slingreduk, og det er masse malings-splætt over det hele. Da jeg endelig ble fornøyd ble resultatet som vist under. Bildet har jeg naturlig nok kalt “Nede på bunnen”.

Neste bilde hadde jeg lyst til å lage i samme gate, så det er brukt mye av de samme teknikkene, men fant underveis ut at bildet egentlig viste alt kaoset jeg hadde i hodet i tiden etter jeg våknet og hadde innsett at både armer og bein ville bli amputert. Da jeg ble skrevet ut fra Sunnaas var jeg fortsatt ikke fornøyd med bildet. Det var liksom noe som manglet. Men hjemme fikk jeg ideen om å sette inn en figur som kunne illustrere meg med “Kaos i hodet” som bildet heter. Da ble jeg endelig fornøyd.

Bildet ble gitt til intensiven på Ullevål, og henger nå i gangen der. Kanskje er det noen som vil kjenne seg igjen der når de ser det.

Mens jeg var under behandling, så giftet ergoterapeuten min seg. Og da fant jeg ut at jeg måtte lage et brudebilde til henne.

Det er hva jeg malte mens jeg var innlagt på Sunnaas, har malt litt etter oppholdet også som jeg vil komme tilbake til senere.

Close

50% Complete

Å steg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.